Integritetspolicy

INLEDNING

VER & IT AB (Nordic in Style) har åtagit sig att respektera och skydda din integritet. Vårt mål är att vara tydliga med vilken information vi samlar in och hur vi använder och skyddar din personliga information.

Nedanstående sekretesspolicy (tillsammans med våra villkor, alla andra dokument som det hänvisas till i den och vår cookiepolicy) beskriver hur vi kan samla in, använda, lagra och behandla dina personuppgifter.

Vi hoppas verkligen att du tar dig tid att läsa igenom den, eftersom vi inte har något annat mål än att bevara din integritet. Kom ihåg att du kan hantera din information och skydda din integritet när som helst genom att till exempel se och redigera din information på ditt konto eller kontrollera vilken typ av cookies som används när du besöker vår webbplats.

EN LITEN PÅMINNELSE OM NORDIC IN STYLE

Denna sekretesspolicy gäller för webbplatsen https://www.nordicinstyle.com, alla dess underdomäner och dess officiella app (nedan kallad "webbplatsen"), och tillhandahålls av VER&IT AB, ett företag organiserat enligt svensk lag, med registreringsnummer 556985-1206 och med registrerad adress på Nygatan 71, 462 32 - Vänersborg, Sverige.

PRINCIPER

Denna policy bygger på följande principer:

Personuppgifter ska behandlas på ett lagligt, rättvist och öppet sätt;

Personuppgifter ska endast samlas in för specifika, uttryckliga och legitima ändamål och får inte behandlas vidare på ett sätt som är oförenligt med dessa ändamål;

Personuppgifterna ska vara adekvata, relevanta och begränsade till vad som är nödvändigt för behandlingen;

Personuppgifterna ska vara korrekta och vid behov hållas uppdaterade, och alla ansträngningar ska göras för att radera eller korrigera dem utan dröjsmål;

Personuppgifter ska bevaras i en sådan form att den registrerade kan identifieras endast så länge som det är nödvändigt för behandlingen;

Personuppgifter ska behandlas på ett sätt som garanterar lämplig säkerhet;

Personuppgifter ska inte delas med tredje part utom när det är nödvändigt för att de ska kunna tillhandahålla tjänster enligt överenskommelse;

De registrerade måste kunna utöva sina rättigheter på ett enkelt sätt.

VILKA PERSONUPPGIFTER SAMLAS IN?

Personlig information är uppgifter som kan användas för att identifiera eller kontakta dig.

Enligt EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) definieras personuppgifter som: "En identifierbar fysisk person är en person som direkt eller indirekt kan identifieras, särskilt genom hänvisning till en identifierare såsom ett namn, ett identifikationsnummer, lokaliseringsuppgifter, en online-identifierare eller till en eller flera faktorer som är specifika för den fysiska personens fysiska, fysiologiska, genetiska, psykiska, ekonomiska, kulturella eller sociala identitet".

Om vi samlar in personuppgifter kommer vi aldrig att samla in känsliga personuppgifter om dig. I EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) definieras känsliga personuppgifter som "kategorier av personuppgifter som rör ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, genetiska uppgifter, biometriska uppgifter, uppgifter om hälsa eller uppgifter om en fysisk persons sexualliv eller sexuella läggning".

När du använder webbplatsen och/eller köper från oss kan vi samla in olika uppgifter. I alla händelser är vi fast beslutna att se till att den information vi får och använder är lämplig för nedanstående ändamål.

A. NÄR DU SKAPAR ETT KONTO

Vi kan samla in och behandla följande information:

E-postadress, fullständigt namn, telefonnummer, faktureringsadress, leveransadress, besökta och gillade produkter, orderhistorik, inloggning Facebook-information som du länkar till ditt Nordic in Style-konto.

Vi använder ovanstående information i följande syften:

Så du kan skapa ditt konto

Så du kan förregistrera information som kommer att efterfrågas i kassan.

Så att du kan hantera ditt konto, underlätta inköpsprocessen

Så att du kan kontrollera din orderhistorik

Så du kan snabbt logga in på nordicinstyle.com utan att ha registrerat något konto.

För att ge dig produkter som du kanske vill ha

De rättsliga grunderna för att behandla dina personuppgifter är:

Behandlingen av ditt konto baseras på våra legitima intressen* så att vi kan ge dig tillgång till exempelvis din orderhistorik, en lista över produkter du gillar eller underlätta dina inköp i kassan.

B. NÄR DU GÖR ETT KÖP.

Vi kan samla in och behandla följande information:

E-postadress, fullständigt namn, telefonnummer, faktureringsadress, leveransadress, betalningsinformation**.

** När du köper kan du vara säker på att dina betalningar är säkra. Nordic in Style samlar inte in dina betalningsuppgifter utan endast betalningsidentifierare. Alla dina bankuppgifter samlas endast in av våra betaltjänstleverantörer som alla är certifierade för sina säkerhetsstandarder.

Vi använder ovanstående information i följande syften:

Så att du kan köpa och ta emot din beställning

Så att vi kan förebygga och upptäcka bedrägerier

Du kan få uppdateringar om din beställning via e-post, sms eller vår app.

Så att du kan ta emot marknadsföringskommunikation via e-post eller SMS.

Så att vi kan skicka dig NPS-undersökningar och kontakta dig för att få veta vad du tycker om våra tjänster.

Så att vi kan meddela dig om ändringar i våra tjänster.

Så att du kan få din återbetalning, och vi kan hantera hela returprocessen.

De rättsliga grunderna för att behandla dina personuppgifter är:

Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för avtalet mellan dig och Nordic in Style (för att uppfylla och leverera dina köp), för att uppfylla våra rättsliga skyldigheter och våra legitima intressen*.

C. NÄR DU INTERAGERAR MED VÅR WEBBPLATS OCH/ELLER APP

Vi kan samla in och behandla följande information:

Kontaktinformation, köphistorik, information som samlas in när du besöker vår webbplats.

Vi använder ovanstående information i följande syften:

Så att du kan anmäla dig till våra nyhetsbrev och få information, nyheter och erbjudanden om våra produkter.

På så sätt kan vi informera dig och påminna dig om eventuella uppgifter som inte har slutförts (ofullständiga beställningar, övergivna varukorgar).

Så att vi kan informera dig om när en produkt åter finns i lager.

Så att vi kan tillhandahålla, uppdatera, underhålla, förbättra och skydda vår webbplats, vår verksamhet och våra tjänster.

På så sätt kan vi leverera relevant webbplatsinnehåll och annonser på nätet.

För att förhindra missbruk, brott och bedrägeri.

 De rättsliga grunderna för att behandla dina personuppgifter är:

Behandlingen av dina personuppgifter grundar sig på ditt samtycke (när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev och ber att bli påmind när en produkt åter finns i lager) eller på våra legitima intressen*. 

D. NÄR DU KONTAKTAR OSS

Vi kan samla in och behandla följande information:

Namn, e-postadress, telefonnummer, korrespondenshistorik, beställningsinformation, leveransadress, betalningsinformation, ID-handlingar.

Vi använder ovanstående information i följande syften:

Så du kontaktar, kommunicerar med oss

Så att vi kan hantera och administrera alla dina frågor.

Så att vi kan kontrollera din identitet när du begär ytterligare information på grundval av dina rättigheter.

 De rättsliga grunderna för att behandla dina personuppgifter är:

Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för avtalet mellan dig och oss och grundar sig på våra legitima intressen*.

E. NÄR DU DELTAR I VÅRA TÄVLINGAR

Vi kan samla in och behandla följande information:

Kontaktuppgifter som e-postadress, fullständigt namn, telefonnummer, leveransadress, dina skriftliga svar och information som lämnats in i tävlingen.

Vi använder ovanstående information i följande syften:

Så att vi kan hantera tävlingarna på ett smidigt och perfekt sätt (kontakta tävlande, identifiera tävlande, leverera priser).

 De rättsliga grunderna för att behandla dina personuppgifter är:

Behandlingen av dina personuppgifter är nödvändig för avtalet mellan dig och oss.

F. #NORDICINSTYLE - INSTAGRAM

Vi kan samla in och behandla följande information:

Instagram-kontots namn, foto och video

Vi använder ovanstående information i följande syften:

Så för att ladda upp ovanstående information som du skickar till oss på vissa av våra plattformar (t.ex. produktsidor).

 De rättsliga grunderna för att behandla dina personuppgifter är:

Behandlingen av dina personuppgifter grundar sig på ditt samtycke.

G. NÄR DU SKRIVER KOMMENTARER OM OSS, TAGGAR OSS PÅ SOCIALA MEDIER

Vi kan samla in och behandla följande information:

Social handlename, offentliga foton och videor, dina kommentarer

Vi använder ovanstående information i följande syften:

För att övervaka våra kunders synpunkter och åsikter.

För att svara på dina kommentarer

 De rättsliga grunderna för att behandla dina personuppgifter är:

Behandlingen av dina personuppgifter grundar sig på ditt samtycke.

*När vi åberopar villkoret "legitima intressen", Nordic in Style kommer alltid att uppfylla följande krav:

Vi måste behandla informationen för att tillgodose våra legitima intressen eller för att tillgodose intressena hos en tredje part som vi lämnar ut informationen till;

Ovanstående intressen måste vägas mot dina intressen. Villkoret "legitima intressen" uppfylls inte om behandlingen är obefogad på grund av att den har en negativ inverkan på dina rättigheter och friheter eller legitima intressen. Nordic in StyleDet är inte nödvändigt att företagets legitima intressen överensstämmer med den enskildes för att villkoret ska vara uppfyllt. Om det finns en allvarlig brist på överensstämmelse mellan konkurrerande intressen kommer dock dina legitima intressen alltid att komma först.

MARKNADSFÖRINGSKOMMUNIKATION

Om du råkar köpa eller frivilligt ger oss din e-postadress kommer du att få marknadsföringsmeddelanden via e-post och/eller SMS.

Dessa marknadsföringsmeddelanden är endast avsedda att varna dig om våra aktuella och kommande erbjudanden.

Du kan naturligtvis när som helst avbryta din prenumeration på våra tjänster.

Hur avbeställer du marknadsföringsmeddelanden?

SMS

Genom att följa instruktionerna i slutet av SMS-meddelandet.

Genom att kontakta vår kundtjänst

NYHETSBREV

Genom att klicka på länken för avregistrering i slutet av e-postmeddelandet.

Genom att kontakta vår kundtjänst

ANVÄNDNING AV UPPGIFTER FÖR REKLAMSYFTEN.

Det händer att vi använder uppgifter som samlas in under ditt besök för att skapa banners och annonser när du besöker andra webbplatser. Dessa annonser skapas via pixlar och baseras på information som vi har om dig (t.ex. sökhistorik), vilket förklarar varför du kommer att kunna se annonser som matchar varor som liknar dem du har checkat ut på vår webbplats.

All information som används för att skapa dessa annonser är pseudonymiserad och vi kommer aldrig att använda uppgifter som tydligt identifierar dig.

COOKIES

Vi använder cookies när du besöker vår webbplats - du kan aktivera/avaktivera dem genom webbläsarens inställningar eller via våra cookies-inställningar (längst ner på den här sidan). Du kan läsa om hur du hanterar cookies på dina enheter nedan.

Cookies är datafiler som kan innehålla små mängder information och som lagras på din enhet (dator, smartphone etc.) när du besöker en webbplats för första gången.

Vi använder cookies av olika skäl, till exempel för att navigera på webbplatsen, för att du ska kunna lägga till varor i din varukorg, för att spara dina språkpreferenser, för att analysera antalet besökare på vår webbplats, för att bedöma hur framgångsrika våra reklamkampanjer, erbjudanden och kommunikationer är eller för att vår webbplats ska fungera effektivt och säkert.

DELA MED SIG AV DIN INFORMATION

Vi kommer aldrig att sälja dina personuppgifter till någon tredje part.

Vi kan dock komma att dela dina personuppgifter med företag som är experter inom sitt område och som hjälper oss att driva webbplatsen, bedriva vår verksamhet eller ge dig service.

Men oroa dig inte! Alla våra tjänsteleverantörer har valts ut av oss på grund av deras förmåga att tillhandahålla de särskilda tjänster som behövs, inklusive deras förmåga att hantera dina personuppgifter. Alla dessa leverantörer ger tillräckliga garantier för att genomföra de tekniska och organisatoriska åtgärder som krävs för att uppfylla kraven i GDPR och våra egna krav.

Vi delar din personliga information i följande fall:

Till någon medlem av vår koncern, vilket innebär våra dotterbolag, vårt yttersta holdingbolag och dess dotterbolag;

Om vi säljer eller köper någon verksamhet eller några tillgångar kan uppgifter lämnas ut till den potentiella säljaren eller köparen av sådan verksamhet eller sådana tillgångar;

Om vi är skyldiga att avslöja eller dela dina personuppgifter för att uppfylla en rättslig förpliktelse, eller för att upprätthålla eller tillämpa våra villkor och andra avtal; eller för att skydda Nordic in Style, våra kunders eller andras rättigheter, egendom eller säkerhet. Detta inkluderar utbyte av information med andra företag och organisationer i syfte att skydda mot bedrägerier och minska kreditrisker;

Om vi behandlar den för en kunds räkning;

Till företag för att fullgöra avtal som vi ingår med dig eller dem och som hjälper oss att tillhandahålla våra tjänster på lämpligt sätt, t.ex. betaltjänstleverantörer, leveransföretag eller vårt lager.

Till andra professionella tjänsteföretag, t.ex. webbplatsvärdar, reklam- och marknadsföringsbyråer samt analys- och sökmotorleverantörer som hjälper oss att driva, förbättra och optimera webbplatsen eller hjälpa oss att lagra dina uppgifter.

Med ditt uttryckliga samtycke.

ÖVERFÖRING AV DIN INFORMATION UTANFÖR DET EUROPEISKA EKONOMISKA OMRÅDET

Om en tredjepartsleverantör är belägen utanför Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kommer vi alltid att se till att överföringen av personuppgifter skyddas av lämpliga skyddsåtgärder, nämligen användning av standardiserade dataskyddsklausuler som antagits eller godkänts av Europeiska kommissionen när dataskyddsmyndigheten inte anser att tredjelandet har adekvata dataskyddslagar eller med företag som är Privacy Shield-certifierade.

VILKA ÄR DINA RÄTTIGHETER?

När som helst när vi har dina personuppgifter i vår ägo eller när vi behandlar dem har du följande rättigheter:

DINA RÄTTIGHETERHUR VI UPPRÄTTHÅLLER DINA RÄTTIGHETER
Rätt till informationVårt mål är att vara så tydliga som möjligt om hur vi använder och behandlar dina uppgifter. Du kan enkelt hitta detta integritetsmeddelande på olika ställen på vår webbplats och app. Du kan begära en pdf-kopia av detta meddelande genom att kontakta oss.
Rätt till tillgångDu har rätt att begära en kopia av den information som vi har om dig. Observera att det finns undantag från denna rättighet. Vi kan vara oförmögna att göra all information tillgänglig för dig om det till exempel skulle avslöja personuppgifter om en annan person, om vi är juridiskt förhindrade att lämna ut sådan information eller om din begäran är uppenbart ogrundad eller överdriven.
Rätt till rättelseDu har rätt att korrigera felaktiga eller ofullständiga uppgifter som vi har om dig. Du kan rätta/redigera de uppgifter vi har om dig i dina kontoinställningar.
Rätt att bli glömdUnder vissa omständigheter (dvs. om vi inte har någon rättslig anledning att fortsätta lagra dina uppgifter) kan du begära att de uppgifter vi har om dig raderas från våra register.
Rätt att begränsa behandlingenPå vissa villkor har du rätt att begränsa behandlingen av dina uppgifter.
Rätt till portabilitetDu har rätt att få de uppgifter som vi har om dig överförda till en annan organisation på ett tryggt och säkert sätt. Denna rättighet gäller endast personuppgifter som Nordic in Style har och måste innehas av Nordic in Style genom samtycke eller för att fullgöra ett avtal, och behandlingen sker med automatiserade medel.  
Rätt till invändningarDu har rätt att invända mot vissa typer av behandling, t.ex. direktmarknadsföring. Du kan när som helst avregistrera dig från våra nyhetsbrev, till exempel genom att klicka på länken för avregistrering i slutet av våra nyhetsbrev.
Rätt att återkalla samtyckeOm du har gett Nordic in Style ditt samtycke till att dina uppgifter behandlas har du rätt att när som helst återkalla ditt samtycke.
Rätt att klaga till en tillsynsmyndighetOm Nordic in Style inte har svarat korrekt på din begäran har du rätt att lämna in ett klagomål till en tillsynsmyndighet. Nordic in Styles tillsynsmyndighet är Datainspektionen. Du hittar deras kontaktuppgifter här: https://www.imy.se/om-oss/kontakta-oss/  

FÖR ATT FÅ TILLGÅNG TILL VILKA PERSONUPPGIFTER SOM FINNS KRÄVS IDENTIFIERING.

När du begär tillgång till dina uppgifter måste vi vidta alla rimliga åtgärder för att kontrollera din identitet innan vi gör det. Dessa åtgärder finns endast för att skydda din information och minska risken för identitetsbedrägeri, stöld eller obehörig åtkomst till din information.

Vi ber dig därför att skicka oss original eller bestyrkta kopior av följande handlingar: pass, identitetskort, födelsebevis eller körkort. Ett av dessa dokument krävs för att kunna begära personuppgifter.

Vi strävar efter att svara inom en månad. Om du vill utöva någon av ovanstående rättigheter kan du kontakta oss antingen via vårt formulär eller genom att använda de kontaktuppgifter som anges nedan i avsnittet "Hur du kontaktar oss".

HUR LÄNGE SPARAR VI DIN INFORMATION?

Vi kommer att behålla dina personuppgifter så länge du har ett konto och så länge som det är nödvändigt för att uppfylla våra juridiska/reglerande skyldigheter, lösa tvister, förhindra bedrägerier och missbruk eller upprätthålla våra villkor.

När vi inte längre behöver behålla dina personuppgifter kommer de att raderas eller anonymiseras så att du inte längre kan identifieras utifrån dem.

Vi förstör all finansiell information på ett säkert sätt när vi har använt den och inte längre behöver den.

HUR DIN PERSONLIGA INFORMATION SKYDDAS?

Nordic in Style kommer att göra alla rimliga ansträngningar för att skydda din personliga information. Vi använder de senaste branschstandarderna och säkerhetsåtgärderna, såsom SSL/TLS-kryptering, för att skydda användardata och personlig information.

Vårt mål är att ha alla lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa en säkerhetsnivå som är lämplig i förhållande till risken med behandling och användning av personuppgifter. Vi har skyddsprocesser på plats för att säkerställa den fortlöpande konfidentialiteten, integriteten, tillgängligheten och motståndskraften hos våra eller tredje parters behandlingssystem och tjänster samt förmågan att återställa tillgängligheten och åtkomsten till personuppgifter i god tid i händelse av en fysisk eller teknisk incident.

Dina uppgifter lagras alltid i säkra miljöer och vi utbildar vår personal i bästa praxis för dataskydd och kräver att de ingår ett sekretessavtal.

Du kan komma åt och redigera personlig information efter att du har loggat in på ditt konto. För att logga in måste du känna till dina inloggningsuppgifter - e-postadress och lösenord. Det finns inget sätt att få tillgång till personlig information utan att känna till inloggningsuppgifterna, därför kan ingen obehörig få tillgång till den. Vi ber dig därför att hålla ditt lösenord hemligt och att inte dela det med någon person (inte ens en vän!). Vänligen informera oss omedelbart om du vet eller misstänker att du har förlorat din inloggning eller att någon annan har tillgång till ditt konto.

LÄNKAR TILL ANDRA WEBBPLATSER ELLER SOCIALA MEDIER

Vår webbplats eller våra nyhetsbrev kan ibland innehålla länkar till och från andra webbplatser som tillhör våra partners, annonsörer och dotterbolag. Observera att denna sekretesspolicy endast gäller för denna webbplats. Om du besöker någon av dessa webbplatser rekommenderar vi därför att du läser deras egen integritetspolicy, eftersom vi inte tar något ansvar för dessa policyer.

HUR DU KONTAKTAR OSS

Om du har några frågor om denna sekretesspolicy och/eller har någon förfrågan om dina personuppgifter, vänligen kontakta oss online via detta formulär eller skicka ett brev till "Data Privacy, VER&IT AB, Nygatan 71, 46232 - Vänersborg, Sverige".

ÄNDRINGAR I VÅR SEKRETESSPOLICY

Vi ser regelbundet över vår sekretesspolicy. Vi kommer att publicera eventuella uppdateringar på denna webbsida. Om betydande ändringar görs kommer vi att kontakta dig direkt via e-post så att du kan ta del av ändringarna. Titta gärna tillbaka ofta för att se eventuella uppdateringar eller ändringar av vår integritetspolicy.

Sekretesspolicyn uppdaterades senast den 8 augusti 2021.